Creating light creates timelessness

De verlichtingsoplossingen van Zumtobel zijn de sleutel tot moderne architectuur

Bij Zumtobel draait alles om 'human sustainability'.

We kijken op een holistische manier naar licht en ontwerpen oplossingen die niet alleen indruk maken, maar ook nog eens maximaal energiezuinig zijn. Onze producten staan bekend om hun tijdloze ontwerp, toekomstbestendige technologie en gemakkelijk te recyclen componenten.

Active Light

Door lichtkwaliteit vanuit alle mogelijke perspectieven te benaderen, garanderen we bevredigend en langdurig gebruik van waardevolle middelen in een gebouw. Licht ondersteunt mensen visueel, emotioneel en biologisch. Voor comfort, innerlijke balans en gezondheid.


Geconnecteerde architectuur

Als de juiste verlichtingsinfrastructuur aanwezig is, ontpoppen gebouwen zich tot een leerecosysteem voor mensen en voor duurzaam gebruik.


Menselijke duurzaamheid

Menselijke duurzaamheid houdt niet alleen rekening met het energieverbruik van het licht, maar ook met mensen en hun behoeften. Duurzame architectuur en slimme gebouwen veranderen in een tijdelijke opslagfaciliteit voor de hulpbronnen van toekomstige generaties.

Een proefproject voor circulaire economie met EUROSPAR en Caritas

In samenwerking met Carla, een sociale onderneming van Caritas, werd het TECTON-verlichtingssysteem van Zumtobel getest als een voorbeeld van de principes van een circulaire economie. Doel van dit proefproject was om samen met Voestalpine en Spar een duurzaam demontageproces en een efficiënt systeem voor retourlogistiek te ontwikkelen.

Renovatie van de toekomstige productiehal

Met de renovatie van de verlichting versterkt Zumtobel de circulaire economie van het TECTON verlichtingssysteem, stimuleert energie-efficiënt werken en stimuleert de digitalisering. Dankzij de overstap naar een ledverlichting in combinatie met innovatieve sensoren kon het energieverbruik met meer dan 75 procent worden gereduceerd. De bestaande TECTON draagrailsystemen werden professioneel gedemonteerd en worden hergebruikt in de faciliteiten van Carla Vorarlberg, een sociale instelling van Caritas.

Het kantoor van The New York Times in nieuw licht

De T5 TL-lampen in het New York Times Building werden ingeruild voor een aangepaste renovatiekit voor ledverlichting van Zumtobel. Deze perfecte aanpassing leverde 50% energiebesparing en plasticvrije verpakkingen op en kon ook nog eens snel worden geïnstalleerd. Lees het volledige verhaal over dit project met duurzame verlichting.

70 %
20 %
75 %

Hoeveel kunt u besparen met een verbouwing?

Het verbod op verouderde lampen biedt u een ultieme kans om verouderde installaties te moderniseren.

Dat scheelt niet alleen kosten, maar ook CO2-uitstoot.

Onze eerste staanlamp die duurzaam is van A to Z. Ontwikkeld volgens onze interne 'Circular Design Rules' en gecertificeerd met de 'Cradle to Cradle Certified®'-productstandaard, versie 4.0 (brons).

Onze duurzaamheidsbrochure

We benaderen duurzaamheid van alle kanten. Een tijdloos ontwerp, geavanceerde technologie en flexibele aanpassingsopties leveren niet alleen een lager verbruik op, maar bieden ook duurzame oplossingen voor alle behoeften.

Duurzaamheid in onze productontwikkeling

'Cradle to Cradle®' is een universele standaard met dezelfde eisen voor producten en diensten in alle sectoren. We hanteren onze eigen regels voor circulair ontwerpen om zo goed mogelijk aan de behoeften van de verlichtingsindustrie en van onze klanten te voldoen.

Duurzame toepassing

Op basis van het principe 'toepassing voorop' delen we van oudsher onze diepgaande kennis van licht en het gebruik ervan via vele kanalen. Sterker nog, we streven ernaar om verlichtingsoplossingen te creëren die echte toegevoegde waarde bieden voor uw specifieke toepassingsgebied – of het nu gaat om industrie, kantoren, onderwijsinstellingen, winkels of musea. Lees meer over hoe wij duurzaamheid zien en bekijk onze referentieprojecten voor elke toepassing.

Kantoor

Kantoor

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Industrie

Industrie

Retail

Retail

Onderwijs

Onderwijs

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Duurzaamheidsverslag van Zumtobel Group

Duurzaamheid is onderdeel van de bedrijfsstrategie van Zumtobel Group. We waarderen en respecteren de planeet die we bewonen. Daarom willen we ons steentje bijdragen om van de wereld een betere leefomgeving te maken – voor onszelf en voor toekomstige generaties. We stellen samen met onze partners sterke ecologische, economische en maatschappelijke richtlijnen vast.

U vindt meer informatie over de stappen die we zetten om tegen 2025 klimaatneutraal te zijn, en over andere gedefinieerde doelstellingen in het meest recente duurzaamheidsverslag van Zumtobel Group.