Een duurzaam kleurenspektakel bij skischans Bergisel

Bergisel

Esthetiek en functionaliteit gecombineerd

In het kader van het verbod op fluorescentielampen dat in 2023 van kracht wordt, werd de verlichting van de Bergisel Skischans omgebouwd naar moderne en duurzame LED's. Omdat Zumtobel al in 2002 de oorspronkelijke lichtoplossing leverde, deed MK Illumination voor de lichtrenovatie opnieuw een beroep op Zumtobel.

Een duurzame lichtshow als de nacht valt

79 regelbare, van kleur veranderende AMPHIBIA RGBW L LED vochtbestendige armaturen met beschermingsklasse IP66 vervingen de versleten RGB TL-buizen.

De verlichting langs de skischans doorloopt om de 10 minuten alle kleuren van de regenboog. Met de LITECOM infinity regelaars kan een willekeurig aantal kleurencombinaties worden geprogrammeerd om verschillende vlaggen voor te stellen, wat een indrukwekkende achtergrond vormt voor de nationale teams tijdens wedstrijden.

'Bij het moderniseren is het voor ons belangrijk dat onze klanten de regelgeving altijd een stap voor zijn. '

Christian Klotz, projectmanager bij Zumtobel

Spectaculair licht dat het milieu beschermt

De energiezuinige armaturen besparen maar liefst 50 procent energie in vergelijking met het vorige verlichtingssysteem. Als resultaat voldoet het nieuwe verlichtingssysteem aan de regionale duurzaamheidsdoelstellingen en presenteert het architectonische meesterwerk in een duurzaam licht.