VOLLEDIGE BETROUWBAARHEID MET TOT 40 PROCENT MINDER ENERGIEVERBRUIK

Forming AG

Een krachtpatser van licht voor zware industriële toepassingen

Bij de renovatie van twee grote montagehallen stond Forming AG voor de uitdaging om natriumdamplampen van 400 Watt te vervangen door een toekomstgerichte en robuuste lichtoplossing. Samen met de lichtexperts van Zumtobel vond de onderneming een oplossing die niet alleen het stroomverbruik met tot 40 procent reduceert, maar ook perfect is opgewassen tegen de veeleisende omstandigheden van een industriële productiehal met hoge plafonds.

Hoge lichtefficiëntie, laag energieverbruik

Zumtobel installeerde de CRAFT II plus, een LED-hoogbouwarmatuur die minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf en een beduidend hogere lichtopbrengst heeft, terwijl ze toch aanzienlijke energiebesparingen biedt.

'De CRAFT II plus armaturen hebben een lichtrendement van 134 lm/W, terwijl de oude natriumdamplampen slechts 65 lm/W leverden.'

Philipp Büchler, projectmanager bij Zumtobel Zwitserland

Duurzaamheid loont

Om ervoor te zorgen dat er rekening werd gehouden met de milieueffecten van de renovatie van de twee grote assemblagehallen, schakelde het Zwitserse bedrijf een externe energieadviseur in, met als doel het CO₂-verbruik in de productie aanzienlijk te verminderen. Met de energie-efficiënte upgrade voldoet Forming AG niet alleen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf, maar komt het ook in aanmerking voor verschillende subsidies en stimuleringsmaatregelen.