Duurzame verlichting - duurzaam partnerschap

Parkeergarage Gundeli-Park

Partnerschap voor succes

In het kader van een renovatieproject werd de verlichting van de parkeergarage gemoderniseerd. De Zwitserse vastgoedonderneming Wincasa vertrouwt al 20 jaar op het lichtlijnsysteem TECTON voor een betrouwbare en moderne verlichting van haar parkeergarages. Vroeger werd de parkeergarage Gundeli-Park verlicht met TECTON FL fluorescentiebuislampen. Zumtobel en Wincasa voerden samen talrijke tests uit om de beste vervanging te vinden.

Een duurzame klantenrelatie betekent voor ons natuurlijk dat we de klant zoveel tijd geven als hij nodig heeft om een beslissing te nemen en hem alle informatie en ontwerpen ter beschikking stellen die hij daarvoor nodig heeft", zegt Philipp Büchler, adviseur in het Zumtobel team voor Noordwest-Zwitserland.

Een modern en duurzaam verlichtingsconcept

Naast energie-efficiëntie speelt ook de lichtverdeling een belangrijke rol in de verlichting van de parkeergarage Gundeli-Park. Omdat ze het zonder daglicht moet stellen, bleek de TECTON BASIC lichtlijn de ideale oplossing voor een bezoekersvriendelijke en energiebesparende verlichting. De grote uitstralingshoek stuurt het licht niet alleen over de talrijke zuilen van de parkeergarage, maar helpt ook om het plafond te verlichten, zodat de ruimte uitnodigend en veilig oogt.

Dankzij het multifunctionele verlichtingsrailsysteem kon bijna 50 procent van het vorige stroomverbruik worden bespaard. Bovendien konden de oude lichtlijnen worden vervangen door nieuwe modellen met behulp van het plug-and-play principe. Dit bespaarde niet alleen middelen, maar minimaliseerde ook het installatiewerk. Het gemak waarmee armaturen kunnen worden verplaatst of het systeem kan worden uitgebreid, maakt deze oplossingen duurzaam en toekomstbestendig.