Nieuw werk:
bezield werk
heeft op de mens
afgestemde
verlichting nodig

Hartung GmbH, Neumünster

Open architectuur, open ruimte indelingen

In het hoofdkantoor van Hartung GmbH, specialist in wenskaarten, geschenken en kantoorbenodigdheden, is openheid een van de basisprincipes. Dit geldt niet alleen voor de architectuur van het gebouw, dat met hoge glazen puien, een open trap en een grote lichtstraat een verbinding legt tussen binnen en buiten, maar ook voor de inrichting van de ruimtes. In plaats van op zichzelf staande kantoorcellen kunnen werknemers een open, ruime kamerindeling verwachten. In plaats van individuele afgeschermde en gescheiden kantoren vormt de ruimte één geheel voor intensief werken, effectieve communicatie-uitwisseling en culinaire pauzes. De verlichting van Zumtobel helpt om de ruimte op een gebruiksvriendelijke manier te ontsluiten en de beste voorwaarden voor een veelzijdige, inspirerende werkomgeving te creëren. "Onze medewerkers zijn enthousiast en genieten van de verschillende lichtscenario's", vat Olaf Reiner, bedrijfsleider van Hartung GmbH, samen. "Een ingenieuze mix van geaccentueerde en stijlvolle basisverlichting."

We wilden een moderne, stijlvolle sfeer creëren waar mensen zich prettig voelen, waar ze graag komen en waar ze creatief kunnen werken. We geloven dat een goede werkomgeving niet alleen het welzijn van mensen bevordert, maar uiteindelijk ook hun prestaties.'

Olaf Reiner, Managing Director van Hartung GmbH

Werk en het milieu: hoe zijn die twee met elkaar verbonden?

Onze resultaten worden in belangrijke mate beïnvloed door waar we werken en hoe deze ruimte is vormgegeven. Voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Hartung GmbH hebben directeur Olaf Reiner en zijn vrouw Ute tot in detail nagedacht over het effect van ruimtes op de psychologie van de werkplek en zich gebogen over de vraag: hoe zien moderne kantoren er tegenwoordig uit? "We wilden een moderne, stijlvolle sfeer creëren waar mensen zich prettig voelen, waar ze graag komen en waar ze creatief kunnen werken," zegt Olaf Reiner. "Wij geloven dat een goede werkomgeving niet alleen het welzijn van mensen bevordert, maar uiteindelijk ook hun prestaties."

De gezelligheid van thuis, de communicatieve sfeer van een marktplein

Zumtobel werkte nauw samen met het managementteam van Hartung GmbH om de optimale wisselwerking tussen licht, ruimte en interieurarchitectuur te realiseren: "Wij stonden in direct contact met Ute en Olaf Reiner en konden hun ideeën steeds op een soepele wijze verder ontwikkelen", herinnert zich de lichtingenieur van Zumtobel, Marcel Zimmermann.

"Door vooraf met een visie te komen, kon Zumtobel al onze ideeën verwezenlijken en specifiek op onze individuele eisen ingaan", zegt Olaf Reiner. "Een zeer effectieve samenwerking met een grote flexibiliteit die tegemoet kwam aan onze specifieke wensen."

Hedendaags licht voor het kantoor van de toekomst

Het voorbeeld van Hartung GmbH laat het zien: Het nieuwe werken verandert ook de vereisten voor kantoorverlichting. Het gaat om ruimtes die een cultuur van welzijn bevorderen in plaats van puur functioneel te zijn. Flexibele werkplekken in plaats van vaste bureaus. Creativiteit en samenwerking in plaats van silo-denken. Nieuwe werkplekken hebben licht nodig dat soepel gebruikt en aangepast kan worden wanneer dat nodig is. Licht dat zones creëert en verschillende activiteiten individueel verlicht. Licht dat het werk in de ruimte niet alleen visueel maar ook emotioneel ondersteunt. Zumtobel vervult deze eisen met moderne LED-armaturen, oplossingen op maat en een hedendaags lichtdesign uit één hand. Het licht van vandaag voor de werkomgeving van morgen.