AMPHIBIA IN HET LOGISTIEKE CENTRUM VAN HILTI

Verbeterde energie-efficiëntie en een zeer hoge beschermingsgraad voor de veeleisende omgevingsomstandigheden op de site van Carpiano

Hilti is begonnen aan een renovatieproject voor alle vestigingen in Italië. Als onderdeel van deze grote investering focust Hilti zich onder andere ook op zones voor logistiek, opslag en productie die eigendom zijn van het bedrijf, waaronder het centrum in Carpiano.

De veranderingen in de logistieke centra moesten op de juiste manier worden aangepakt, wat betekende dat er bewust aandacht moest worden besteed aan verlichting die geschikt is voor de steeds complexere processen, visuele taken en de individuele behoeften van de mensen die er werken.

De veerkracht van de Zumtobel AMPHIBIA waar die vooral nodig is

Voor de lage plafonds in de magazijnen in Carpiano werd gekozen voor de AMPHIBIA armaturen van Zumtobel. Deze armaturen zijn uitstekend bestand tegen chemicaliën, hoge temperaturen (-35 °C tot +50 °C), stof en water. Hun compacte ontwerp en bijzonder schokbestendige materialen zorgen voor de benodigde mechanische weerstand in logistieke omgevingen.

Het gladde oppervlak wordt zelfs niet onderbroken door een van de bevestigingselementen. Het is volledig transparant en sluit met InvisiClick, een nieuwe verbindingstechnologie die onzichtbaar blijft en beugels overbodig maakt. Dit industriële systeem garandeert IP66-bescherming; de ronde randen en gladde oppervlakken zijn snel en eenvoudig te reinigen, indien nodig zelfs met hogedrukreinigers en abrasieve reinigingsmiddelen. AMPHIBIA biedt Hilti zowel duurzaamheid als betrouwbaarheid, verbetert de werkomstandigheden en optimaliseert de bedienbaarheid.

Zumtobel biedt een uitstekende klantenservice

Naast het beste verlichtingsconcept van Zumtobel werd het project ook turnkey uitgevoerd: Zumtobel levert de armaturen als centraal aanspreekpunt voor Hilti en zorgt samen met haar partner voor de correcte installatie.

Voor zulke grote projecten betekent deze service een eenvoudige uitvoering, planbare kosten en een aanspreekpunt voor alle eisen. Voor Hilti betekende dit meer controle over de processen, waardoor het werk binnen de kortst mogelijke tijd kon worden voltooid.