HET KANTOOR VAN THE NEW YORK TIMES IN NIEUW LICHT

Een ideale overgang naar LED's in de drukke New York Times-kantoren

Voordelen van de LED-verlichtingsrevolutie

Toen 2020 naderde, wilde het managementteam van het gebouw van de Times profiteren van de zich ontwikkelende LED-verlichtingstechnologie. Het personeel van de Times zag mogelijkheden voor extra energiebesparingen en andere voordelen die gemakkelijk beschikbaar waren met LED. Maar konden ze een retrofitoplossing vinden die het uiterlijk, de flexibiliteit en de verlichtingskwaliteit zou verbeteren zonder dat er dure nieuwe armaturen en bedieningselementen nodig waren?

LED: Een technologie waarvoor de tijd rijp is

"De fluorescentietechnologie was verouderd en het management van The New York Times wist dat", zegt Attila Uysal van Lumen Architecture, die werkte aan zowel de oorspronkelijke Newsroom/Office-verlichting als de renovatie naar LED in 2022. "Ze wisten dat het compatibel moest zijn met de bestaande verlichtingsarmaturen en het digitale besturingssysteem. Het was een complexe retrofit met veel details."

Ze wisten dat het compatibel moest zijn met de bestaande verlichtingsarmaturen en het digitale besturingssysteem. Het was een complexe retrofit met veel details.

Attila Uysal, architect bij Lumen Architecture

De " op maat gemaakte " LED-oplossing

Het gebouwbeheerteam van de Times testte verschillende LED-retrofits, waaronder T5 LED-vervangingslampen en kant-en-klare retrofitsets. Ze wilden energiebesparingen verbeteren en het storende en dure onderhoud elimineren dat nodig is om versleten fluorescentielampen te vervangen.

Maar de opties die ze in eerste instantie onderzochten, waren gewoon niet compatibel met de oorspronkelijke Zumtobel armatuur. Ofwel verbeterden ze de energie-efficiëntie niet, ofwel produceerden ze een onregelmatige lichtuitstraling of waren ze te duur om te installeren. Het evalueren van al deze verschillende opties, hun prestaties en talloze details bleek ontmoedigend.

De medewerkers van de Times schakelden Attila Uysal in, de oorspronkelijke verlichtingsadviseur, nu werkzaam bij Lumen Architecture in New York City. Uysal verkleinde de haalbare oplossingen en introduceerde het team van de Times een betaalbare, op maat ontwikkelde renovatiekit van Zumtobel.