Verbouwing basisschool Herrenried

De gerenoveerde klaslokalen in de school in Hohenems doen in niets onder voor de kwaliteit van het nieuwe gebouw. Duurzaamheid met hoogwaardige verlichting om een betere leeromgeving te creëren was de focus van dit voorbeeldige renovatieproject.

Een omgeving die aanzet tot leren

De MIREL evolution inbouwarmatuur werd hier gebruikt als LED-lensvariant. Het totaalpakket van de armatuurfamilie en het grote aantal varianten in een uniform design zijn ideaal geschikt voor de eisen van de schoolomgeving, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw. De strengere minimumvereisten voor klaslokalen die ook 's avonds worden gebruikt, werden overtroffen. De gemiddelde gehandhaafde verlichtingssterkte is nu meer dan 500 lx. In dit gebouw blijkt de MIREL evolution familie een integraal en onmerkbaar onderdeel van de architectuur te zijn. Ook de aanvullende bordverlichting zorgt voor perfecte contrasten op de verticale vlakken.

Gemoedelijke gangen

In de gang gaat het oude naadloos over in het nieuwe. De MIREL evolutie met opalen optiek creëert een openheid die lijkt op daglicht - perfect voor zones die afgesloten aanvoelen, omdat ze niet in de natuurlijke omgeving kijken. Dit gemoedelijke ruimtegevoel wordt versterkt door de vierkante 2LIGHT Mini downlights, die dicht tegen de muur zijn geplaatst en een briljante uitstraling creëren.

Veilig sporten

Het was ook mogelijk om alle oude rasterarmaturen in de verlichting van de sporthal te vervangen met een projectverlichtingsoplossing. De nieuwe armaturen vullen het daglicht aan en voldoen aan alle vereisten voor verblinding, lichtniveau, uniformiteit en balimpactbestendigheid. De lange gebruiksperioden van de clubs in de avonduren betekenen korte afschrijvingstermijnen voor de nieuwe verlichtingsoplossing.